dimarts, 1 de febrer del 2011

Anem al museu

Un nou aplicatiu Google arriba carregat de polèmica. Ens permet visitar una sèrie de museus d'art. Talment com l'aplicatiu "Street view" ens permet passejar virtualment per infinitat de carrers, aquest "Gogleart Project" ens permet recórrer les sales dels museus. Tafanejeu-lo que val la pena. Però no hi apareixen ni tots els museus, ni totes les sales i ni tant sols els quadres més significatius o interessants des del punt de vista de la demanda dels visitants. Alguns es poden visualitzar amb una eina que incorpora l'"aplicatiu", realment impressionant.  Potser estudiants d'art o de belles arts, podran veure detalls impensables en una visita presencial. De moment hi he trobat una melodia de la qual no m'hauria arribat a pensar mai que s'hi poguessin arribar a llegir les notes. El quadre és força conegut. Com que estic interessat en la representació d'instruments musicals a la pintura, havia vist diverses fotografies d'aquest quadre, però mai havia tingut la possibilitat de distingir-ne tants detalls. Us adjunto una captura de pantalla d'aquest quadre, "The Ambassadors"

de Hans Holbein der Jüngere (National Gallery), i una ampliació de la partitura que es veu en el llibre obert damunt de la tauleta.


A la foto inicial del post  detall (ampliat només a la meitat) del quadre que hi ha penjat a la capçalera del llit en el quadre "El dormitori" de Van Gogh al Museu Van Gogh d'Amsterdam.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada